Pages

13 Eylül 2014 Cumartesi

Ev Usulü Kıymalı Pide


MALZEMELER:
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kibrit kutusu kadar yaş maya(20 gr)
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
İçi İçin:
- 250 gr kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Birkaç dal maydanoz(isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
- Yumurta
- Sivri biber

HAZIRLANIŞI :
- Mayayı bir kaba koyup ılık su ile eziniz.
- Sonra içerisine yağı,tuzu ve bir su bardağı suyu, unu koyup hamuru yoğurunuz (yumuşak bir kıvamda). 
- Suyu yavaş yavaş yoğurdukça ekleyebilirsiniz,kafi gelmezse yine su katabilirsiniz.
- İyice yoğurulan hamuru örtüp ılık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
- Kıymaya, soğanı, tuzu, karabiberi ve diğer malzemeleri katıp karıştırınız.
(Baharat ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
- Mayalanan hamuru tekrar bir iki yoğurup 5-6 eşit parçaya ayırınız.
- Merdana veya  elinizle yarım cm kalınlığa getirip üzerine içini koyup ısıtılmış fırında  pişirip alınız. Sıcak servis yapınız.
NOT: Yuvarlak şekil verip lahmacun gibi de yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı üzerlerine çırpılmış yumurta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM EKLERMİSİNİZ:))
Merhaba;Blogum ve tariflerim hakkındaki yorumlarınız,düşünceleriniz benim için çok değerli.
Lütfen yorumlarınızı yazarken isimlerinizi eklerseniz sizlere isimlerinizle hitap etmek daha hoş olacak.
Adsız yorumları yayınlamıyorum.
Şimdiden ziyaretleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler...